Dé nieuwe woonwijk in Udenhout!

Spelen, wandelen en wonen voor liefhebbers van ‘t buitenleven met de stad om de hoek.

 
 
 

Gebied

Aan de noordoostzijde van Udenhout wordt de nieuwe wijk 'Den Bogerd' gerealiseerd. Den Bogerd vormt een ruim opgezette en groene wijk die aansluit bij het prettige dorpse karakter van Udenhout. Er is veel ruimte voor groen en volop plek om te spelen. De openbare ruimte bestaat uit statige groene lanen, singels en een tweetal parken. Den Bogerd biedt ruimte aan een breed scala van woonwensen. Starters, jonge gezinnen, doorstromers en senioren kunnen er terecht voor een koop- of huurwoning. In totaal komen er ongeveer 380 nieuwe woningen, waaronder tweekappers, bungalows, rijwoningen, vrijstaande woningen en vrije bouwkavels.

De nieuwe wijk wordt ontwikkeld door de gemeente Tilburg, Van der Weegen Bouwontwikkeling en Jansen Bouwontwikkeling. Voor het stedenbouwkundig ontwerp van de nieuwe wijk is het landschap als uitgangspunt genomen, er is veel aandacht voor de natuur. Dit is terug te zien in de brede profielen van de wegen en de twee parken die in Den Bogerd zijn of worden aangelegd. Midden door het plan is een natuurpark aangelegd. De basis voor dit park is gevormd door het beekje Ter Roomley en het bestaande groen. Er lopen wandelpaden door het gebied en er is een speeltuin aangelegd.

Daarnaast komt er een nieuw bospark. In dit park waan je je in een klein bos met een variatie van bomen en een voet- en fietspad. Aan beide parken zullen woningen gerealiseerd worden, zodat ook letterlijk aan het park gewoond zal worden.

udenhout-kaart-denbogerd

Bouwkundig plan - Den Bogerd
 

Park ter Roomley impressie 1 - gebied | Den Bogerd

Park ter Roomley impressie 2 - gebied | Den Bogerd

Park ter Roomley plankaart - gebied | Den Bogerd

 
 
 
 
 
Weiland | Den Bogerd
 

 

 

 
Vraag maar raak! | Den Bogerd