Jonge Bouwmortels


Wethouder Berend de Vries tekende 5 juni een overeenkomst met Jonge Bouwmortels Udenhout voor de realisatie van 24 woningen binnen het project Den Bogerd.

Jonge Bouwmortels Udenhout is een vereniging van jongeren die de woningen in eigen beheer ontwikkelen en laten bouwen (collectief particulier opdrachtgeverschap of CPO). Het gaat om 12 vrije sector woningen en 12 sociale koopwoningen, ontworpen door Keeris Architecten. Inmiddels zijn ook de koopovereenkomsten door de afzonderlijke kopers ondertekend.

Wethouder de Vries: "Eind 2007 was een eerste bijeenkomst over Collectief Particulier Opdrachtgeverschap waarbij het fundament is gelegd voor dit mooie initiatief. Door omstandigheden heeft het meer tijd gevraagd dan we vooraf konden voorzien. Maar de kwaliteit van de locatie en het plan, in combinatie met de manier waarop individuele woonwensen worden gerealiseerd, maakt dit tot een project waar we als gemeente trots op zijn."

Voor het eind van dit jaar start het bouwrijp maken voor de eerste fase, die naast de 24 CPO-woningen ook 32 projectmatige woningen én 2 bouwkavels omvat. Op Tweede Pinksterdag startte de voorverkoop van de woningen en bouwkavels. Alle woningen uit de eerste fase staan inmiddels onder optie.

share:
 
 
 

Laatste nieuws

 
 
 
 
 
 
Weiland | Den Bogerd

Welkom in Udenhout!

Opgroeien in Brabantse gezelligheid met prachtige natuur om de hoek!